مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه حکیم سبزواری گفت: دستگاه شبیه ساز نور خورشید Sun Simulator دستاورد فناورانه محققان دانشگاه حکیم سبزواری به عنوان یکی از ۸۹ دستاورد فناورانه منتخب کشور در بیست و یکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار رونمایی شد.

 دکتر ریحانه صباغ زاده، با اعلام این خبر گفت: “دستگاه شبیه ساز نور خورشید” طرح فناورانه شرکت فناور پیشگامان انتقال فناوری رضا می باشد که  سرپرست تیم اجرایی طرح دکتر غلامعلی فرزی است و مهندس زینب جراحی و مهندس رضا چاره خواه دانشجویان دکتری دانشگاه حکیم سبزواری  و مهندس افشین مقصودی اعضای این تیم اجرایی هستند.

وی افزود: در نمایشگاه امسال ۸۹ طرح فناورانه از بین ۱۴۰۰ طرح فناورانه از سراسر کشور برای رونمایی انتخاب شدند که خوشبختانه دو طرح فناورانه از دانشگاه حکیم سبزواری در بین این طرح ها قرار گرفت.

 دکتر فرزی مجری اجرای پروژه طراحی و ساخت دستگاه شبیه ساز نور خورشید نیز در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه در خصوص کاربردهای این دستگاه گفت: دستگاه­ های شبیه­ ساز نور خورشید علاوه بر کاربردهای تحقیقاتی برای تست سلول­ ها و پنل­ های خورشیدی، در حوزه کشاورزی و صنعت کاربردهای گسترده­ ای دارند.

وی با اشاره به صنایعی که می توانند از این دستگاه استفاده کنند، افزود: در صنایع گوناگونی از جمله خودروسازی برای تست قطعات گوناگون خودرو مانند قطعات پلاستیکی، رنگ بدنه، لاستیک­­ ها و…، می توان از دستگاه شبیه ساز نور خورشید استفاده کرد.

استاد دانشگاه حکیم سبزواری ادامه داد: همچنین در حوزه عمران و ساختمان برای تست مواد و مصالح به کار رفته در نمای ساختمان که تحت تابش خورشید می­­ باشند مانند پنجره ­ها و … در حوزه کشاورزی برای کشت گیاهان در شرایط مختلف که نیاز به طیف­ سازی­ های متنوعی از تابش نور وجود دارد، و از طرفی برای تست آسفالت و موارد متعدد دیگری می توان از دستگاه شبیه­ ساز نور خورشید استفاده کرد.

دکتر فرزی با اشاره به ویژگی های این دستگاه گفت: استفاده حداقل از تجهیزات جانبی نور، قابل حمل بودن دستگاه در محیط آزمایشگاهی، كالیبره كردن آسان با استفاده از سلول خورشیدی كالیبره، گسترده بودن طیف لامپ در نواحی فرابنفش، مرئی و فروسرخ  از جمله مزایای دستگاه ساخته شده توسط پژوهشگران دانشگاه حکیم سبزواری بشمار می رود.

استاد تمام گروه مهندسی مواد و پلیمر دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به اینکه این دستگاه توسط ترکیبی از لامپ­ های زنون و هالوژن در ابعاد ۵۰ *۹۰*۶۰ سانتی­متر مکعب ساخته شده ­است، گفت: لامپ هالوژن عمدتا ناحیه مادون قرمز و لامپ زنون هم بخش مرئی و فرابنفش را پوشش می­ دهد. شدت نورها به گونه ­ای تنظیم شده است که بیشترین تطابق با طیف نور خورشید را داشته باشد.

دکتر فرزی اظهار داشت افزود: با تنظیمات انجام گرفته توسط فتودیود، در فواصل مختلف شدت­ های مختلفی را می­ توان حاصل کرد، بنابراین برای کاربردهای مختلفی می ­توان از این شبیه ­ساز استفاده  کرد که این فاصله­ ها را می­توان با یک جک مکانیکی متحرک که نمونه روی آن قرار می­ گیرد، تنظیم نمود.

لازم به یادآوری است کلیه علاقه‌مندان می‌توانند با ورود به سامانه این نمایشگاه به آدرس http://www.msrt-expo.ir، ضمن بازدید از محصولات عرضه شده، اطلاعات تکمیلی در خصوص هر محصول را مطالعه کنند.