.jame

تحقیق دربلاغت وفنون ادب ودستورزبان فارسی

• بیان :دکترسیروس شمیسا / بدیع :دکترکزازی /معانی :دکتر کزازی /اسرار  البلاغه، ترجمه ی دکتر تجلیل / ساخت زبان فارسی/دستور تاریخی وتطبیقی

• متون نظم فارسی
  • دیوان خاقانی: تصحیح دکتر  کزازی /دیوان انوری:  مدرس رضوی با شرح مشکلات دکتر شهیدی
    /نظامی ، پنج گنج حکیم نظامی( با تکیه بر اقبالنامه و شرفنامه) / شاهنامه( تا پایان داستان سیاوش) / مثنوی/شرح گلشن راز/
  • متون نثر فارسی
  • مقامات حمیدی:به کوشش انزابی نزاد ( مرکز نشر دانشگاهی) /نفثه المصدور: تصحیح و شرح دکتر یزدگردی/ مرصادالعباد: نجم الدین رازی/انسان کامل:عزالدین نسفی/ تطوّر نثرفارسی(درحوزه ی دیدگاه سنّت ومدرنیته)/ پیوند نثربا سه گروه(اهل دیوان،اهل عرفان واهل دین)/ سبک شناسی نثرمرسل درسده ی4و5ق. ونثر فنی درسده های 6تا8 ق.،

• مکتب ها،نظریه ها، ومباحث نظری ادبیات
  • مکتبهای ادبی(کلاسیسیسم،رمانتیسم،رئالیسم،ناتورالیسم،پارناس،سمبولیسم،دادائیسم،سوررئالیسم،مکتب شیکاگو ومکتب فرانکفورت،مکتب باروک،اگزیستانسیالیسم)
  • نظریه ها ورویکردهای نقدادبی ونظریه پردازی ادبی(نظریه ادبی،انواع ادبی،نقدادبی درایران ویونان وروم باستان،نقداخلاقی،نقدروان شناختی،نقد صورتگرا،نقدساختارگرا،نقداسطوره ای،نقد خواننده محور،نقد هرمنوتیکی،نقد بینامتنیت،ساختارگرایی وپساساختارگرایی،نقد فمینیستی،نشانه شناسی،نقد پدیدارشناسی،نقد کهن الگویی،نقداجتماعی- جامعه شناسی).
  • مفاهیم ومباحث نظری ادبیات(آشنایی زدایی،ادبیات تطبیقی،اسطوره واسطوره پژوهی،برجسته سازی،دلالت،روایت شناسی و پیشینه ی تاریخی ونظریه های گوناگون آن، گفتمان،متن(متن باز وبسته،متن خواندنی ومتن نوشتنی،نویسنده ونویسا)،نظریه دریافت، شالوده شکنی،مرگ مولف،تاریخ گرایی نوین،جریان سیال ذهن،پیرنگ وزاویه دید.
  • متون نظم ونثر عربی

* براساس آیین نامه، ودستورالعمل اجرایی دوره دکتری، امکان جایگزینی 4موضوع ومواددرسی درامتحان جامع به ازای پذیرش یاچاپ مقاله ی پژوهشی در مجلات علمی-پژوهشی معتبروجوددارد، مشروط براین که دانشجو بتواندتا 28 امتیازدرطول آغاز دوره تا زمان امتحان جامع اخذ کند و به نسبت کاهش امتیازها،تعدادموضوعات ومواددرسی امتحان جامع افزایش می یابد.براین اساس ودرعمل ،نهایتاً حذف حداکثر 2 موضوع ومواددرسی فوق ازمواد5 گانه میسّر است(مشروط به کسب حدود 12 تا15 امتیاز پژوهشی درمدت یک سال) /چاپ مقالات درخارج ازدانشگاه وزمان ارسال مقاله پس از ثبت نام دردوره دکتری/تعیین امتیازپژوهشی مقالات توسط گروه وکمیته منتخب دانشکده صورت می گیرد/ مقاله بانام دانشگاه حکیم سبزواری ودرطول دوره تحصیلی دکتری وهمراه بانام یکی ازاستادان شورای تحصیلات تکمیلی گروه آموزشی.