گروه آموزشی سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی

معرفی گروه

علم سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی به عنوان رشته فناور و پویا از نظر کاربرد در محدوده علومی مانند جغرافیا و محیط زیست، زمین شناسی، کشاورزی و زیست شناسی، سلامت و بهداشت و باستان شناسی و از نظر مهندسی و توسعه تکنیک ها و الگوریتم ها در محدوده علوم پایه و مهندسی مانند کامپیوتر، ریاضی و آمار، فیزیک و مخابرات قرار دارد. گروه آموزشی سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشگاه حکيم سبزواری  در سال  1398 نسبت به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی رشته جغرافیا، گرایش سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی اقدام نمود. همچنین با هدف تربیت نیروهای متخصص با عنوان کارشناس سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی در زمینه های مختلف کاربردی و مهارتی مانند مطالعات آب و خاک، کشاورزی و پوشش گیاهی،زمین شناسی و اقلیمی اقدام به ایجاد آزمایشگاه تخصصی پردازش تصویر در آزمایشگاه مرکزی دانشکده جغرافیا و علوم محيطي شده است. همچنين دو سایت کامپیوتر به منظور ارائه خدمات نرم افزاری آموزشی و پژوهشی در زمینه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی موجود است.

تجهيزات کارگاهی و آزمایشگاهی

برگرفته از  wri-india.org

در کنار آموزش تخصصی دانشجویان کارشناسی این گرایش با تجهيزات آزمایشگاهی و انواع روش های مدلسازی، آموزش های مرتبط با مطالعات میدانی و اندازه گيری های محلی در سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی در سایت های مختلف (خاک شناسی، پوشش گیاهی، کانی شناسی) دانشگاه حکيم سبزواری انجام می شود.  در این گروه آموزشی، دانشجویان زیر چتر آموزشهای مهارتی و گرنت های آموزشی و پژوهشی قرار گرفته و آموزش های لازم به آنها منتقل می شود تا از این طریق نیازهای علمی آنها رفع گردد و به سوالات تخصصی آنها جواب داده شود.

برگرفته از  wri-india.org

علاوه بر ظرفیت های آموزشی گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، اعضای هیات علمی اين گروه با ارتباط و همکاری مؤثر و مفید با سایر گروه های پژوهشی در دانشگاه و صنعت چندین طرح کاربردی ‏در سطح ملی، منطقه ای انجام داده اند. همچنين گسترش شبکه تحقیقاتی خدماتی ملی و بین المللی در موضوعات مرتبط بر اساس برنامه راهبردی پژوهشی از جمله اهداف این گروه آموزشی می باشد.

اعضای هیات علمی گروه

هیات علمیمدرک و رشته تحصیلی، مرتبه علمیتخصص و علایق تحقیقاتیسایر اطلاعات / رزومه
دکتری تخصصی: بیابان­زدایی، دانشگاه کاشان، استادیاربیابان­زدایی، ارزیابی زمین، فرسایش آبی و بادی، مديريت آب و خاک
تلفن محل كار: 05144013328