توصیه‌های پلیس سایبری در خریدهای آنلاین
ایجاد فروشگاه‌های مجازی از جمله قابلیت‌ها و کاربردهای فضای سایبر است. 

پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا: قابلیت‌ها و کاربردهای فضای سایبر در زمینه‌های مختلف در حال رشد و توسعه است. 
یکی از این قابلیت‌ها، ایجاد فروشگاه‌های مجازی می‌باشد که اقدام به تبلیغات کالاهای مختلف می‌نماید. 
قابل ذکر است در همین حین افرادی فرصت طلب از این فضا استفاده کرده و فروشگاه‌های مجازی طراحی و اقدام به تبلیغ و فروش کالای غیر مجاز می‌نمایند که اکثر این گونه فروشگاه‌ها از کاربران خود کلاهبرداری می‌نمایند. 
اگر تصمیم به خرید از طریق فروشگاه‌های مجازی را دارید حتما از تجربه دوستان خود استفاده نمایید و از فروشگاه‌هایی که دارای سابقه ارائه خدمات مطلوب دارند، خرید کنید. 
* ممکن است شما با کلیک کردن برروی کالایی صفحاتی ناخواسته در برابر شما باز شوند که حاوی تبلیغات فروش کالاها و ارائه خدمات دیگری هستند این صفحات ممکن است تقلبی بوده و قصد کلاهبرداری داشته باشند. 
* سعی کنید در هنگام خرید آنلاین، با روش‌هایی نظیر گرفتن whois از دامنه سایت اینترنتی فروشگاه، از مدیر و گردانندگان فروشگاه، احراز هویت کنید. 
* پس از انتخاب کالا شما به درگاه پرداخت الکترونیکی یکی از بانک‌های طرف قرار داد فروشگاه راهنمایی می‌گردید، دقت کنید که حتماً آدرس صفحه درگاه پرداخت الکترونیکی، متعلق به همان بانکی باشد که آرم و لوگوی آن را در صفحه مشاهده می‌کنید. 
* در بعضی از مواقع کلاهبرداران با جعل صفحات درگاه پرداخت الکترونیکی بانک‌ها، شما را به صفحاتی هدایت می‌کنند که آدرسی بسیار شبیه آدرس بانک اصلی دارند. در صورت عدم دقت خریدار و ورود اطلاعات کارت بانکی خود شامل شماره کارت، رمز عبور، cvv2 و تاریخ انقضای کارت، این اطلاعات را در سیستم خود ثبت کرده و عملاً امکان هرگونه اقدامی‌ را با حساب و موجودی قربانی دارند. 
* سیستم پرداخت الکترونیکی همه بانک‌ها از ssl و روش‌های مطمئن رمزگذاری استفاده می‌کنند. دقت کنید که در نوار آدرس کنار آدرس اینترنتی صفحه پرداخت بانک، نماد یک قفل یا عبارت https درج شده باشد. در غیر این صورت قطعاً این صفحه جعلی است و قصد به سرقت بردن اطلاعات کارت بانکی شما را دارد.

 

منبع خبر