کتاب وسیله ای است که دانش بشری به مدد آن از تباه شدن مصون می ماند و به آیندگان منتقل می شود. كتاب محصول تجربه‏ هاي بشري و خلاقيت‏هاي ذهني و آموخته‏ هاي دراز مدت انسان است. سهم كتاب در انتقال دانش‏ها، گاهي به مراتب بيشتر و فراتر از ديگر ابزار آموزشي است.

این کتاب دیدگاه جامعی را از روانشناسی ورزش و تمرین به دانشجویان تربیت بدنی و شاغلین در این حوزه ارائه می دهد، فاصله بین تحقیق و عمل را پر می کند. اصول اشتغال حرفه ای را در زمینه روانشناسی ورزشی بیان می کند و هیجان دنیای ورزش و تمرین را نشان می دهد. نمونه هایی از مطالعات موردی و داستان های کاربردی جدیدی ارائه شده است که به دانشجویان در درک نظریات، مفاهیم و تحقیقات مختلف کمک می کند و همچنین سوالات عمقی به منظور تقویت تفکر انتقادی در خصوص کاربرد مفاهیم مطرح شده از پژوهش تا عمل در اختیار دانشجویان و علاقمندان قرار می دهد.