دستگاه میکروطیف سنج رامان سوپررزولوشن دولیزری جهت بهره ­وری دانشجویان و پژوهشگران داخل و خارج از دانشگاه و همچنین افزایش توانمندی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه حکیم سبزواری در ارائه خدمات به بخش پژوهش و صنایع مرتبط، نصب و راه اندازی شد.

در آزمایش‌های طیف سنجی رامان بوسیله دستگاه خریداری شده، دو چشمه نوری مجزای لیزر با توان بالا و طول موج فرودی 532nm  و 785nm  به سطح نمونه ها برخورد و پراکندگی­های غیر الاستیک آن مورد مطالعه قرار می­گیرد. طیف‌های رامان هر مولکول، منحصربه‌فرد است؛ از این رو می‌توان از آن مانند « اثر انگشت » در تشخیص ترکیبات مولکولی روی یک سطح، درون یک مایع یا در هوا استفاده کرد. طیف‌سنجی رامان برای طیف وسیعی از کاربردها از جمله شناسایی ساختار مولکولی، تأیید و بررسی خواص متفاوت مواد مختلف مورد استفاد قرار می‌گیرد.  از آنجا که طیف‌ سنجی رامان را می‌توان به راحتی برای مطالعه گروه‌های شیمیایی در محیط آب به کار برد، استفاده از این تکنیک در مطالعه موجودات زنده از اهمیت خاصی برخوردار است. از دیگر کاربردهای این دستگاه می­توان به شناسایی مواد مخدر، انواع داروها، صنایع غذایی، باستان شناسی، فیزیک مواد و لایه های نازک نیز اشاره کرد.