پژوهشگر برتر جشنواره دکتر حسابی

کتاب “آشنایی با مکانیک سیالات دوفازی” تالیف آقای دکتر اسماعیل لکزیان (عضو هیات علمی گروه مکانیک) و آقای مهندس یاسین خلیلی (دانشجویی مهندسی نفت) به عنوان کتاب برتر در جشنواره پرفسور حسابی برگزیده شدند.

امروزه، استفاده از سوختهای هیدروکربوری به عنوان یک سوخت مناسب در صنایع مختلف نفت، گاز و پتروشیمی، در طی دهه های اخیر به شدت گسترش یافته است. به منظور استفاده هر چه بهتر از این سوخت در صنایع مرتبط،­لازم است نفت و گاز تولیدی از مخازن هیدروکربوری از طریق خط لوله به اندازه کافی و در فواصل متنوعی انتقال داده شوند.­ به هرحال در بیشتر مواقع به علت عوامل مختلف از جمله تغییر رفتار فازی مخلوط هیدروکربوری تک فازی که با تغییرات اجتناب ناپذیر دما و فشار در طول خط لوله انتقال جریان همراه شده است، خط لوله مذکور در معرض انتقال جریان دوفازی نفت و گاز قرار می­گیرد. ذکر این نکته در اینجا ضروری است که بهره برداری از اکثر منابع هیدروکربوری نیز، اغلب نیازمند انتقال جریان های دوفازی نفت و گاز می باشد که در این کتاب به آن پرداخته شده است.

این موفقیت را به جامعه دانشگاهی تبریک عرض می کنیم.