افتخاری دیگر – 3 – 1400

انتشار مقاله دانشجوی کارشناسی مهندسی نفت دانشگاه حکیم سبزواری در مجله معتبر بین المللی

مقاله حسین صابری، دانشجوی کارشناسی مهندسی نفت دانشگاه حکیم سبزواری در مجله معتبر بین المللی Journal of Industrial and Engineering Chemistry با ضریب تاثیر ۵٫۲۷۸ و رتبه بندی علمی  Q۱ منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه این مقاله با موضوع ” پیش بینی نتایج آزمایش های مگنتورئولوژی با استفاده از هوش مصنوعی” با راهنمایی دکتر احسان اسماعیل نژاد عضو هیات علمی گروه مهندسی نفت دانشگاه حکیم سبزواری و در همکاری با پژوهشگر مهندسی نفت دانشگاه کره جنوبی نوشته شده است.

دکتر اسماعیل نژاد در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه در خصوص این پژوهش گفت: در این مقاله با عنوان:

“Application of artificial intelligence to magnetite-based magnetorheological fluids”

از سه الگوریتم هوش مصنوعی شامل سیستم شبکه عصبی پرسپترون چند لایه (MLP)، شبکه عصبی توابع پایه شعاعی  (RBF)و استنتاج عصبی- فازی تطبیقی (ANFIS) برای پیش بینی نتایج مگنتورئولوژیکی سیالات با پایه ی مگنتایات استفاده شد.

وی افزود: نتایج حاصل نشان داد از میان این سه الگوریتم، مدل MLP دارای بیشترین دقت و توانایی پیش بینی داده در داخل و خارج از بازه ساخته شده است.

عضو هیات علمی گروه مهندسی نفت دانشگاه حکیم سبزواری اظهار داشت: این موضوع می تواند باعث صرفه جویی قابل ملاحظه ای در هزینه ها و زمانِ آزمایش های رئولوژی مهندسی نفت شود. همچنین لازم به ذکر است که این سیالات کاربردهای بسیار متنوّعی در علوم مکانیک و الکترونیک نیز دارد.

گفتنی است لینک این مقاله از طریق آدرس اینترنتی

قابل دسترسی می‌باشد.