پژوهشکدۀ استخراج و مطالعات رویۀ قضایی در پژوهشگاه قوه قضائیه مدتی است که  مبادرت به برگزاری جلسات نقد و بررسی رویه قضایی در خصوص موضوعات مختلف نموده است. این جلسات معمولاً با حضور یک قاضی و یک استاد دانشگاه و در خصوص موضوعات مهم و اختلافی حقوقی یا کیفری یا خانواده تشکیل می¬شود و از بعد تئوری و به ویژه عملی به بررسی موضوع پرداخته و در این راستا از نقد آرای قضایی هم استفاده می¬کنند. به همت جناب آقای دکتر مجید صادق نژاد، عضو محترم هیئت علمی گروه حقوق دانشکده الهیات دانشگاه حکیم سبزواری و مشاور محترم انجمن علمی گروه، و با همکاریهای ارزشمند جناب آقای دکتر محمد عبدالصالح شاهنوش فروشانی، رئیس محترم پژوهشکده حقوق خصوصی و همچنین دکتر همایون حبیبی، معاون محترم پژوهشی پژوهشگاه قوه قضاییه، و در قالب همکاریهای دانشگاه حکیم سبزواری با پژوهشگاه قوۀ قضائیه، کارگاهی با موضوع “نقدی بر رویه عملی محاکم در خصوص طلاق ناشی از عسر و حرج زوجه” در روز شنبه 25 آذرماه 1396 در تالار استاد شریعتی مجتمع علوم انسانی دانشگاه حکیم سبزواری در ساعت 14:30 و با حضور جناب آقای محمد حیدری، مستشار محترم دادگاه تجدیدنظر تهران به عنوان قاضی، و همچنین جناب آقای دکتر علیرضا پور اسماعیلی، عضو محترم هیئت علمی گروه حقوق به عنوان استاد، برگزار خواهد گردید. ماهیت نشست با هر دو جنبۀ علمی و عملی (نقد رویه قضایی)، کاملا کارگاهی  خواهد بود. برگزاری چنین جلساتی بی گمان در راستای ارتباط هر چه بیشتر مطالب تئوری و عملی و همچنین آشنایی دانشجویان با مباحث عملی و رویه قضایی محاکم است.