((اوصیکم بتقوی الله و نظم امرکم))           امام علی(ع)

مرامنامه انضباطی دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری

با اهدای سلام و عرض خیر مقدم حضور دانشجوی ارجمند:

تندرستی و امنیت دو شرط مهم و ضروری ارتقاء و پیشرفت هر جامعه محسوب می­شوند که در آموزه­های دینی نیز بر آن­ها تاکید شده است. دانشگاه نیز از این امر مستثنی نیست ولکن به دلیل حضور نخبگان جامعه در این محیط و رسالت خطیر جامعه دانشگاهی در تولید علم و پرورش متخصصان و فرهیختگان برقراری امنیت و جو سرشار از آرامش و اعتماد در دانشگاه از اهمیت مضاعف برخوردار است. لذا ضمن تاکید بر حفظ جایگاه رفیع  دانشگاه و اهمیت سلامت این محیط  در راستای تامین حقوق دانشگاهیان و حفظ کرامت  دانشجویان، انتظار می­رود؛ با رعایت مقررات و پرهیز از تخلفات، در حفظ محیط سالم دانشگاه کوشش کنید و در موارد بروز مشاهده  امور خلاف قانون و شئونات دانشجوئی، روند رسیدگی را به مراجع ذیصلاح دانشگاهی بسپارید.  در این راستا؛ آئین­نامه انضباطی دانشجویان و شیوه­نامه اجرائی آن به منظور حفظ شأن و منزلت دانشگاهیان، مراجع رسیدگی به جرایم احتمالی را به شرح  زیر تعیین کرده است:

1) شورای انضباطی بدوی دانشجویان دانشگاه،

2) شورای انضباطی تجدید نظر دانشگاه،

3) شورای مرکزی انضباطی مستقر در سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

خوشبختانه دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری..که از نخبگان جامعه می­باشند همواره در ارتقاء جایگاه علمی و فرهنگی و حفظ میثاق دانشگاهی خود اهتمام ورزیده و نیاز به برخوردهای قانونی در مقابل تخلفات دانشجویی به ندرت ایجاد شده است. معذلک جهت اطلاع دانشجویان نو ورود دانشگاه و در اجرای شیوه­ نامه اجرایی مصوب سال 98، به اهم موارد تخلفات عمومی، آموزشی و اداری، سیاسی و اخلاقی و قانونی که مراعات آن در دانشگاه ضروری است؛ در این مختصر اشاره می­شود. لازم به ذکر است؛ برای هر یک از تخلفات زیر تنبیهاتی از احضار و اخطار شفاهی تا اخراج از دانشگاه و معرفی به مراجع قضایی پیش بینی گردیده و امید است، در بین دانشجویان عزیز دانشگاه حکیم سبزواری مصداق نخواهد داشت. در صورت نیاز به مطالعه کامل آیین­نامه  انضباطی و شیوه نامه اجرایی می­توانید  به دبیرخانه شورای انضباطی دانشگاه و یا وبگاه معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه به آدرس سازمان مرکزی مراجعه نموده و یا جهت مشاوره انضباطی با شماره44012591 تماس حاصل فرمایید.

الف) جرائم عمومی:

– تهدید، تطمیع ، توهین ، فحاشی ، هتاکی ، افترا یا نشر اکاذیب؛

– جعل و تزویر، ( جعل امضاء، جعل اسناد، جعل عنوان)؛

– ضرب و جرح ؛

– سرقت اموال ، سرقت علمی ؛

– ارتشاء، کلاهبرداری، اختلاس، قتل؛

– هرگونه فعالیت و ارتباط با شرکتهای هرمی.

ب) تخلفات آموزشی و اداری:

– تخلف یا تقلب در امتحانات یا تکالیف مربوطه؛

– فرستادن شخص دیگری به جای خود یا حضور به جای شخص دیگر در جلسه امتحان ؛

– اخلال یا وقفه یا مزاحمت در اجرای برنامه­های دانشگاه و امور خوابگاهها؛

– خسارت زدن به اموال عمومی یا خصوصی و یا خیانت در امانت.

ج-رسیدگی به تعرضات دینی- تخلفات سیاسی و یا امنیتی:

دادن اطلاعات خلاف واقع یا کتمان واقعیت از روی عمد که با منافع ملی و امنیت عمومی در تعارض باشد؛

– عضویت در گروه های محارب یا مفسد یا هواداری از آنها؛

– ارتکاب اعمال منجر به براندازی یا ایجاد بلوا و آشوب و برگزاری تحصن یا تجمع بدون مجوز از مراجع قانونی

– توهین به شعائر اسلامی یا ملی (مانند تظاهر به روزه خواری ، توهین به حجاب ، فحاشی ، شعار نویسی ، پخش اعلامیه و نظایر آن).

د) تخلفات اخلاقی:

– استعمال و توزیع سیگار و مواد مخدر اعتیارآور، شرب خمر ، قمار و … ؛

– استفاده یا توزیع نوارها و لوح های صوتی و تصویری غیر مجاز؛

– استفاده یا توزیع کتب، مجلات و عکس های مستهجن؛

– تخلفات رایانه ای و الکترونیکی؛

– عدم رعایت شئون دانشجویی (مانند عدم رعایت حقوق دیگران، ایجاد درگیری، پرخاشگری، و …)

دبیرخانه شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری