دانشگاه حکیم سبزواری سال ۹۴ را در حالی سپری می کند که به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاه های منطقه سال پر از فراز و نشیب و سرشار از موفقیت را سپری کرده و به افق گسترده و به آینده ای روشن پیش رو چشم دارد. روابط عمومی دانشگاه حکیم سبزواری در آستانه فرارسیدن سال نو و بهار طبیعت بنا دارد طی پروسه ای ده روزه ، در گپ و گفتی با رئسای دانشکده های دانشگاه بازتابی از عملکرد یکساله این دانشکده ها و برنامه های در نظر گرفته آنها در سال آینده را در نگاهی اجمالی برای مخاطبان ارائه دهد. پنجمین روز این گزارش به صحبت های “دکتر شهرام بهرامی” ریاست دانشکده جغرافیا و علوم محیطیاختصاص دارد. برای آگاهی از آنچه در یکسال گذشته در این دانشکده رخ داده و برنامه های در نظرگرفته شده ردانشکده برای سال آینده شما را به مطالعه این مصاحبه دعوت می کنیم.

bahrami

مهمترین اقدامات انجام شده در سال ۹۴ را برای ما بگویید؟

از جمله مهمترین اقدامات انجام شده دانشکده در سال ۹۴عبارت است از:

– تجهیز و توسعه امکانات آزمایشگاهی شامل : خرید یک دستگاه GPS تک فرکانسه، یک دستگاه تفنگ اینفرارد، دو دستگاه ویدئوپرژکتور
– تجهیز اتاق ریاست دانشکده به میز ویژه جلسات و خرید ۳ دستگاه کامپیوتر ویژه اعضای هیات علمی
– تجهیز اتاق ویژه دانشجویان دکتری و جلسات دفاع دانشجویان تحصیلات تکمیلی
– ساماندهی و برگزاری منظم جلسات شوراهای مختلف آموزشی، کمیته ترفیع و دیگر شوراها
– پذیرش دانشجو در رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ( گرایش مدیریت توسعه پایدار روستایی) از مهر ماه ۱۳۹۴
– پذیرش دانشجو در مقطع دکتری رشته ژئومرفولوژی به جای یک گرایش ( مدیریت محیط ) در دو گرایش مدیریت محیط و مخاطرات ژئومرفیک از سال ۱۳۹۴٫
– اصلاح و به روز سازی برنامه ترم بندی شده رشته های موجود در دانشکده به تفکیک کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری و ارسال به مدیریت آموزشی جهت ثبت در سیستم آموزشی و پورتال آموزشی دانشجویان.
– برگزاری همایش روز ملی خلیج فارس در اردیبهشت ماه سال ۹۴
-برگزاری دو جلسه پرسش و پاسخ دانشجویایی طی یکسال گذشته

عملکرد دانشکدۀ خود را در بحث ارتقای کیفیت آموزشی و پژوهشی دانشگاه چگونه ارزیابی می کنید؟

با توجه به تاکید بر افزایش کیفیت آموزش و در نظر گرفتن ارزشیابی اساتید توسط دانشجویان، دانشکده در سال گذشته شاهد ارتقای کیفیت آموزشی و افزایش رضایت مندی دانشجویان از کیفیت تدریس اساتید بوده است. بررسی ارزشیابی اساتید توسط دانشجویان نشان می دهد که نمره ارزشیابی اساتید در مجموع نسبت به سال قبل بهتر شده است. در زمینه پژوهشی نیز افزایش سرانه چاپ مقاله به ۲ مقاله به ازای هر عضو هیات علمی در سال و چاپ ۷ مقاله ISI و همچنین انجام ۴ طرح پژوهشی ارتباط با صنعت در دانشکده جغرافیا و علوم محیطی بیانگر ارتقای وضعیت پژوهشی دانشکده در سال ۹۴ می باشد.
در زمینه
برنامه های شما برای ارتقای عملکرد در دو حوزۀ آموزش و پژوهش چه بوده است؟

مهمترین برنامه پژوهشی دانشکده تشویق همکاران به انجام طرحهای پژوهشی کاربردی و چاپ مقالات در مجلات ISI با ضریب تاثیر بالا می باشد. در این زمینه شایان ذکر است در جلسه شورای آموزشی دانشکده مصوب گردید که شرط راهنمایی رساله های دکتری علاوه الزامات آئین نامه ای، کسب حداقل ۸ امتیاز پژوهشی در یک سال قبل است.
در زمینه آموزشی نیز مهمترین برنامه دانشکده افزایش امکانات آموزشی و سمعی بصری در کلاسها و تشویق همکاران به استفاده از شیوه های نوین تدریس می باشد.

به عملکرد خود در سال ٩۴ از ١٠٠ چه امتیازی می دهید؟

امتیاز بین ۸۰ تا ۱۰۰را مناسب عملکرد خودمان می دانم

چه برنامه ای برای سال ۹۵ دارید؟
تجهیز و تقویت امکانات آزمایشگاهی- پیگیری ایجاد رشته جدید در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد- برگزاری همایش های علمی منطقه ای

با توجه به این که در پایان سال ٩۴ هستیم، چه پیامی برای همکاران خود دارید؟
نظم و انظباط و تلاش و پشتکار بیشتر زمینه ساز رشد و تعالی در همه زمینه ها است.

وضعیت دانشگاه را در سال ٩۴ با یک جمله بیان کنید؟

دانشگاه حکیم سبزواری در سال ۹۴ با وجود محدودیتهای مالی شاهد ارتقاء وضعیت آموزش و پژوهش بود.