گزارش سفر فرصت مطالعاتی سه ماهه تابستان 97

عضو هیات علمی: دکتر علی خوش سیما، استادیار دانشکده مهندسی نفت و پتروشیمی

در سالهای اخیر مقوله حضور اساتید دانشگاه در موسسات پژوهشی و آزمایشگاهی مطرح دنیا و ارتقای سطح تبادلات علمی-پژوهشی مورد توجه مسئولان دانشگاه قرار گرفته است. علاوه بر تسهیل ارتقاء علمی اساتید دانشگاه، استفاه از فرصت های مطالعاتی بلند مدت و کوتاه مدت میتواند باعث افزایش اعتماد به نفس، بهبود کیفیت پژوهش ها و افزایش روحیه کار تیمی گردد. دانشگاه حکیم نیز حرکت رو به جلو و شتابانی داشته که شایسته تقدیر است. جهت نیل به این مهم، فرصت مطالعاتی تابستان 97 به عنوان تجربه سوم اینجانب در دانشگاه صنعتی چالمرز کشور سوئد (Chalmers University of Technology) انجام گرفت. پروژه انجام شده یک پروژه کاملاً تحقیقاتی صنعتی بود که با حمایت مالی شرکت Akzonobel که بزرگترین شرکت سازنده نانوسیلیکای دنیا به شمار میرود انجام گرفت. در این دوره پژوهشی صنعتی سه ماهه که بطور مشترک بین دانشگاه چالمرز و شرکت Akzonbel صورت گرفت، شیمی سطح، برهم کنش ها و رفتار ترمودینامیکی سیستم حاوی سورفکتانت های ویسکوالاستیک کرم گونه (wormlike viscoelastic surfactants) و نانو سیلیکا جهت فرایند Reservoir Fracturing مخازن نفت مورد مطالعه قرار گرفته است. شایان ذکر است که اینجانب موفق به دریافت 60000 کرون سوئد گرنت برای هزینه های اقامت و 90000 کرون گرنت انجام آزمایشات و مواد مصرفی شدم.