En     Ar      Fr

همایش روز معمار- بازآفرینی شهری با نگرشی بر پیاده محوری

به مناسبت بزرگداشت روز معمار و هفته میراث فرهنگی همایشی تحت عنوان “بازآفرینی شهری با نگرشی بر پیاده محوری” در روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه در خانه تاریخی حجازیان، از ساعت 17.30 الی ۲۱ به همت انجمن علمی معماری، با همکاری انجمن های علمی شهرسازی و مرمت و با حمایت معاونت محترم پژوهشی دانشگاه (گروه ارتباط با صنعت و جامعه) برگزار گردید.

برنامه ساعت 17:30 با تلاوت قرآن کریم و سرود مقدس جمهوری اسلامی شروع شد.

 

پس از خوش آمدگویی مجری برنامه، آقای دکتر غلامی، ریاست دانشکده معماری و شهرسازی نیز خیرمقدمی ویژه داشتند. ایشان در سخنان خود به استفاده مجدد سازگار از خانه تاریخی حجازیان پرداختند و به بازآفرینی معماری با حفظ کاربری و ایجاد فضایی پر نشاط اشاره کردند.

 

در ادامه مجری برنامه، از دکتر برزویی به عنوان یکی از مدیران و فعالان حوزه بازآفرینی شهری، دعوت به عمل آورد که به عنوان اولین میهمان سخنانی در راستای پیاده راه سازی، که به دلیل سیطره ماشین به یک نیاز شهری تبدیل شده است، ارائه کنند.

 

دکتر برزویی ضمن تشریح اقدامات مختلف در راستای پیاده محوری خیابانهای شریعتمداری، بیهق و قصبه در دهه ۹۰ به مزایا و معایب این اقدامات پرداختند. مزایایی مانند رونق بخشیدن به سرزندگی محیط های مرده و داد و ستد و تفریح و تعاملات اجتماعی و معایبی همچون بار ترافیکی در خیابان و کوچه های پیرامون، مشکلات پارکینگ، آب های سطحی که پیش از این در طرح ها اشاره نشده بود و در ادامه تعریفی از بازآفرینی شهری و محور های اصلی سیاست های بازآفرینی شهری ارائه‌ کردند.

 

سخنران دوم جناب آقای دکتر رهنما فر، معاون محترم فرماندار، از نیاز های مهم سبزوار در حوضه بازآفرینی سخن گفتند. ایشان به بازآفرینی شهری، محلات هدف و محلات فرسوده و تاریخی که در شهرستان مورد توجه قرار نگرفته و نیازمند مداخله جدی تر می‌باشد؛ اشاره داشتند. همچنین در خصوص ضوابط تشویقی بافت های فرسوده، اعتبارات خاص برای محله های هدف و موارد دیگر برای تشویق شهروندان به شهرهای انسان پرور مطالبی را ارائه کردند.

 

سپس مجری برنامه، به صورت ویژه از بنیان گذار محترم دانشگاه حکیم سبزواری و شهردار اسبق سبزوار، جناب آقای دکتر محمدعلی طالبی، دعوت کردند تا در حیطه اجرای موفق خیابان پیاده مدار شریعتمداری سبزوار و بازتاب آن در شهر صحبت کنند. دکتر طالبی به نگاه های متفاوت طی سالهای متمادی به بهسازی و نوسازی و اولویت های مردم و مشکلات آنها نظیر پلاک کوبی و دیگر نیازهای نسبتا ساده پرداختند و به نتیجه کار معمار که هویت بخشی است، تاکید کردند.

 

 

آقای دکتر بهرام سیاوش پور، عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی و شهردار اسبق سبزوار به عنوان سخنران بعدی به طور تخصصی درباره تاثیر پیاده مداری بر حس تعلق به مکان، هویت مشترک مکان و ارزش ها و الگوی تردد سخن گفتند و از جناب آقای دکتر علی تسنیمی ریاست دانشگاه حکیم سبزواری و مدیران محترم شهری که علیرغم مشغله ها در این همایش شرکت کردن، تقدیر و تشکر نمودند.

 

در ادامه برنامه جناب آقای دکتر محمد جواد صفایی، مدیر محترم دفتر ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه حکیم سبزواری، با سخنرانی درباره ماموریت گرایی دانشگاه در بازآفرینی شهری و آنچه در حیطه کاری معماران و شهرسازان قرار می گیرد؛ به بخش اول برنامه ها پایان دادند.

 

در بخش دوم برنامه، از سخنران محترم دعوت شد با حضور در جایگاه به پرسش حضار پیرامون سخنان طرح شده، پاسخ گویند. در این بخش چند نوای موسیقی اصیل ایرانی توسط گروه هنری به سرپرستی آقای کیان حسینی اجرا گردید.

 

در پایان محفل از خاندان محترم حجازیان، برای میهمان نوازی و فداکاری و یاری بی حدشان قدردانی شد و لوح تقدیری به یادگار به ایشان اهدا گردید و سپس پذیرایی از میهمانان با آش رشته حسن ختام برنامه ها بود.