دستگاه ICP پیشرفته جهت بهره وری دانشجویان و پژوهشگران داخل و خارج از دانشگاه و همچنین افزایش توانمندی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه حکیم سبزواری در ارائه خدمات به بخش پژوهش و صنایع مرتبط راه اندازی شد.

دستگاه طیف سنج پلاسمای جفت القائی از تجهیزات آزمایشگاهی پرکاربرد در آنالیز بسیاری از عناصر می­باشد. در دستگاه ICP از تکنیک طیف سنجی بر اساس طیف نشری استفاده می شود که این روش به دلیل مزایایی همچون قابلیت تشخیص تمامی عناصر، تداخل‌های شیمیایی بسیار کم و حد حساسیت بالا، کاربردهای زیادی را در زمینه‌هایی نظیر مهندسی مواد ، مهندسی معدن ، محیط زیست ، شیمی و زمین شناسی برای اندازه گيری عناصر در نمونه های خاک، سنگ و رسوبات آبراهی ، فلزات کمیاب در نمونه های سنگ معدن و آنالیز فلزات سنگین در آزمایشگاه های آنالیز مواد و … پیدا کرده است..

به گفته دکتر حسن اله داغی رئیس آزمایشگاه مرکزی و کارگاه­های دانشگاه حکیم سبزواری، دستگاه موجود در آزمایشگاه مرکزی یکی از معدود دستگاه­های فعال در منطقه شمال شرق کشور بوده و آماده خدمت رسانی به تمامی دانشگاه ها، پژوهشگاه ها ، معادن ، محققان و …  می باشد.