گزارش علمی برگزاری یازدهمین سمینار جبرخطی و کاربردهای آن

یازدهمین سمینار “جبرخطی و کاربردهای آن”در ۱۴ و ۱۵ بهمن ماه سال۱۴۰۰، به صورت مجازی، در دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه حکیم سبزواری برگزار شد. هر چند گسترش بیماری “کووید-۱۹” امکان برگزاری حضوری سمینارها و رویدادهای علمی را مختل کرد، ولی پس از ایجاد بسترهای مناسب مجازی، موجب بهره جستن بیشتر از ظرفیتهای ملی و فراملی گردید. برگزارکنندگان این سمینار تصمیم گرفتند تا با تجلیل از زحمات استاد ارجمند سرکار خانم دکتر توتونیان، یکی از اساتید پیشگام و تاثیرگذار در زمینه جبرخطی عددی، و تقدیر از برندگان پنجمین دوره جایزه دو سالانه دکتر مهدی رجبعلی پور، سرکار خانم دکتر هانیه توکلی پور (فارغ التحصیل دوره دکتری دانشگاه امیرکبیر) و آقای دکتر محمدرضا (بامداد) یاحقی (عضو هیات علمی دانشگاه گلستان) رسالت خود را در تقدیر از پیشگامان علم و دانش در این حوزه به نحو شایسته ای انجام دهند.

شکل ۱٫  تصاویری از دانشگاه حکیم سبزواری و تیم اجرایی “یازدهمین سمینار جبر خطی و کاربردهای آن”

از تعداد ۸۰ مقاله رسيده به دبیرخانه یازدهمین سمینار جبرخطی و کاربردهای آن، پس از داوری دقیق اعضای کمیته علمی، تعداد ۵۲ مقاله برای ارائه شفاهی (سخنرانی) و تعداد ۵ مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذيرفته شده است. به علاوه ارائه ۸ سخنرانی عمومی و برگزاری ۲ کارگاه آموزشی از دیگر برنامه های این سمینار بود. در برگزاری اين سمينار از حمايتهای بی دريغ هيات رييسه محترم دانشگاه حکیم سبزواری، رییس محترم دانشکده رياضی و علوم کامپیوتر، انجمن رياضی ايران، پايگاه استنادی علوم جهان اسلام، کارکنان و دانشجويان عزيز دانشکده بهره مند بوده ايم و به این وسيله مراتب سپاس و قدردانی خود را به محضر شريف آنان عرضه می داريم.

سخنرانان عمومی شامل آقای دکتر آقاملائی از دانشگاه شهید باهنر کرمان، آقای دکتر ابراهیم قربانی از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران و عضو مرکز پژوهشهای بنیادی (IPM)، دکتر حامد نجفی از دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر اله کریستینسن از دانشگاه فنی دانمارک، دکتر جیائو یانگ از دانشگاه هنان چین و دکتر بویان کوزما از دانشگاه پریمورسکا اسلونی بودند. همچنین دو سخنرانی عمومی توسط برندگان جایزه دو سالانه دکتر مهدی رجبعلی پور که توسط انجمن ریاضی ایران به پژوهشگران منتخب در دو حوزه نظری و کاربردی جبرخطی اعطاء می شود، توسط آقای دکتر محمد رضا یاحقی (دانشگاه گلستان-حوزه نظری) و سرکار خانم دکتر هانیه توکلی پور (دانشگاه امیر کبیر-حوزه کاربردی) ارائه شد.

در ادامه برنامه های سمینار، دو کارگاه آموزشی توسط آقای دکتر سعید کریمی عضو هیات علمی دانشگاه خلیج فارس  با عنوان “کارگاه تانسور و کاربرد آن در تشخیص چهره” در روز اول و همچنین کارگاه آموزشی “یادگیری عمیق” توسط آقای دکتر محمود امین طوسی  عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری در روز دوم سمینار برگزار شد که مورد توجه و استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت.

در تشریح مراحل برگزاری این سمینار، تیم اجرایی از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ شروع به اطلاع رسانی و طراحی سایت برگزاری، پوستر سمینار و سایر امور اجرایی کردند. این تیم شامل آقای قدیر صادقی (عضو هیات علمی گروه ریاضی محض) آقای دکتر امید باغانی (عضو هیات علمی گروه ریاضی کاربردی) و آقای دکتر مهدی زعفرانیه (عضو هیات علمی گروه ریاضی کاربردی) دانشگاه حکیم سبزواری بود. علاوه بر این عزیزان، دکتر غلامرضا مقدسی (ریاست محترم دانشکده)، آقای دکتر علی اکبر عارفی جمال (عضو هیات علمی گروه ریاضی محض)، آقای دکتر مرتضی جعفرزاده (عضو هیات علمی گروه ریاضی کاربردی)، سرکار خانم الهه آغشته مقدم (دانشجوی دکتری)، سرکار خانم مهین دیواندر (دانشجوی دکتری)، سرکار خانم تکتم بصیرت (دانشجوی کارشناسی ارشد)، جناب آقای علی وثوقی نیا و خانم هانیه رجبی (فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد) با برگزار کنندگان سمینار همکاری شایسته ای به عمل آوردند.

در مرحله اجرایی برگزاری سمینار، ابتدا تاریخ های مهم در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به شرکت کنندگان اعلام شد. شروع ارسال مقالات  ۲۵ مهرماه، آخرین مهلت ارسال مقالات ۵ دیماه و اعلام نتایج داوری مقالات ۱۵ دیماه ۱۴۰۰ به انجام رسید. در داوری مقالات سعی بر آن بود از توانایی پژوهشگران ممتاز داخلی و خارجی استفاده شود، از این رو کمیته علمی این سمینار شامل ۴۲ عضو هیات علمی برجسته از دانشگاه های خارج و داخل کشور بود. به واسطه حضور داوران و شرکت کنندگان از دانشگاه های خارج از کشور این سمینار دارای نمایه بین المللی از طرف موسسه ISC با کد اختصاصی ۰۰۲۱۰-۱۱۴۸۴ اعلام شد.

برنامه های همایش ساعت ۸٫۱۵ روز پنج شنبه مورخ ۱۴ بهمن ماه ۱۴۰۰  در محیط مجازی و با برگزاری مراسم افتتاحیه آغاز شد. برنامه افتتاحیه شامل تلاوت آیات کلام ا… مجید، پخش سرود ملی، پیام سرپرست محترم دانشگاه، پیام ریاست محترم انجمن ریاضی ایران (دکتر محمد صال مصلحیان)، تجلیل از سرکار خانم دکتر توتونیان، معرفی شهرستان سبزوار، معرفی برندگان جایزه دوسالانه دکتر مهدی رجبعلی پور توسط ریاست محترم هیات امنای جایزه (دکتر داوود خجسته)، معرفی دانشگاه حکیم سبزواری و همچنین آشنایی با فعالیت های دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر بود. پس از برگزاری مراسم افتتاحیه، برنامه های سمینار با انجام سخنرانی های عمومی و تخصصی از ساعت ۹٫۳۰ صبح تا حدود ساعت ۲۱ ادامه پیدا کرد. برنامه های روز اول سمینار شامل ۴ سخنرانی عمومی،  ۳۶ سخنرانی اختصاصی، ارائه ۵ پوستر و برگزاری یک کارگاه آموزشی بود. برنامه روز دوم سمینار ساعت ۹ صبح جمعه ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۰ شروع شد و با انجام ۴ سخنرانی عمومی و ۱۶ سخنرانی تخصصی و یک کارگاه آموزشی تا ساعت ۱۸ ادامه پیدا کرد.

برنامه اختتامیه سمینار ساعت ۱۳٫۳۰ و پس از انجام آخرین سخنرانی عمومی، با حضور سرکار خانم دکتر توتونیان، آقای دکتر فرشید عبدالهی، آقای دکتر آقاملائی و آقای دکتر صال مصلحیان (ریاست محترم انجمن ریاضی ایران) برگزار شد.  در این مراسم، ابتدا آقای دکتر قدیر صادقی (دبیر سمینار) گزارش کاملی از نحوه برگزاری سمینار ارائه کردند و در ادامه عزیزان نامبرده نظرات خود را در مورد نحوه برگزاری و مشارکت پژوهشگران در برگزاری سمینارهای تخصصی آتی به اطلاع شرکت کنندگان رساندند. اختتامیه سمینار ساعت ۱۴ و با گرفتن یک عکس دسته جمعی در فضای مجازی به اتمام رسید.

جدول۱٫  سخنرانان مدعو و عناوین سخنرانی های آنها در “یازدهمین سمینار جبر خطی و کاربردهای آن”

جدول۲٫  مدرسان کارگاه های “یازدهمین سمینار جبر خطی و کاربردهای آن” همراه با عناوین کارگاه ها

مهدی زعفرانیه. دبیر اجرایی یازدهمین سمینار جبرخطی و کاربردهای آن.

شکل ۲٫  عکس دسته جمعی در مراسم اختتامیه یازدهمین سمینار جبرخطی و کاربردهای آن