نشست مشترک دکتر غفاری،معاون فرهنگی و اجتماعی و مهندس عسکری، مدیرکل وزارت علوم با رئیس دانشگاه حکیم سبزواری و مسئولان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار شد.
* افزایش کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاههای کشور جزء اولویتهای وزارت علوم است
معاون فرهنگی، اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست گفت: افزایش برگزاری کرسیهای آزاداندیشی میان دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور جزء اولویتهای وزارت علوم است
دکتر غلامرضا غفاری در نشست مشترک به حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به نگاه وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تشکلهای دانشجویی و کرسیهای آزاداندیشی، افزود: دانشگاه محل نقد و بررسی اندیشهها است و امروزه برگزاری کرسیهای آزاداندیشی مورد تأکید مقام معظم رهبری و مسئولان مربوطه قرار دارد.
دکترغفاری بیان کرد: در حال حاضر ۴۰۰ تشکل اسلامی، سه هزار کانون فرهنگی و ۹ هزار و ۵۰۰ انجمن علمی در سطح کشور مشغول به فعالیت هستند و گسترش فعالیت این تشکلها موردتوجه وزارت علوم قرار دارد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه مسائل و مشکلات حوزه فرهنگی دانشگاه ها از مشکلات و مسائل جامعه جدا نیستند، گفت: واقعیت این است مسائل فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه ها و جامعه با همدیگر پیوند و همراهی قابل اعتنایی دارند
دکتر غفاری ادامه داد: واقعیت فرهنگی و اجتماعی که امروزه در جامعه خودمان با آن روبه رو هستیم این است که وقایع فرهنگی و اجتماعی دارای ویژگی سیالیت شده اند.
وی افزود: این سیالیت از سویی باعت تحرک و پویایی محیط شده است اما از سویی دیگر و از جنبه مدیریتی کار ما را به عنوان متولیان فرهنگی دانشگاه ها سخت کرده است و به نوعی پیش بینی پذیری را برای ما سخت می کند و هر روز و هر لحظه ما را با مسائل جدید و تازه ای روبه رو می کند و ما باید این آمادگی را در خودمان برای مواجه شدن با این موارد ایجاد کنیم.
نکته ای دیگری که امروزه در ارتباط با مسائل فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه ها با آن روبه رو هستیم این است که مسائل سیاسی بسیاری از جامعه وارد دانشگاه می شود در حالی که در گذشته این مسائل در دانشگاه شکل می گرفت واز دانشگاه به جامعه وارد می شد که بخشی از این موضوع به گسترش فضاهای مجازی مربوط می شود.
وی در ادامه همراهی و همراهی دانشگاه حکیم سبزوای در برگزاری چهل و یکمین سالگرد عروج دکتر شریعتی را برای جامعه علمی و فرهنگی کشور و هم برای دانشگاه حکیم سبزواری یک نعمت و فرصتی بسیار مغتنم عنوان کرد.
*رویکرد حوزه فرهنگی وزارت علوم، حرکت به سمت فعالیت های دانشجو محور است
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه رویکرد وزارت علوم حرکت به سمت برنامه های عملیاتی با محوریت دانشجویی است، گفت: معتقدیم این برنامه ها برای جامعه، دانشگاه و دانشجو تولید ارزش خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، مهندس محمد هادی عسکری در نشست با حوزه فرهنگی دانشگاه حکیم سبزواری افزود: به همان نسبت که دانشگاه به نوعی منشا و آغازکننده اعتدال، اخلاق و خرد ورزی در جامعه است باید سعی کنیم با محوریت دانشگاه و حوزه های فرهنگی گفتمان های دانشجویی و فرهنگی در سطح شهری و کشوری برای حل مسایل کلان کشور شکل بگیرد.
وی در ادامه از تغییرات کلیدی جشنواره حرکت در حوزه محتوا و اجرا خبر داد و افزود: جشنواره حرکت این دوره یا به عبارتی جشنواره ۱+۱۰ باید از دورههای قبلی آن متمایز شود.
مدیرکل فرهنگی وزارت اظهار داشت: امسال جشنواره باید به سمت گفتگو پیش برود و نمایشگاه حرکت میتواند مدلی از گردهماییهای گفتگو محور باشد و این الگو را شکل بدهد.
مهندس عسکری افزود: به جد به دنبال این هستیم که متناسب با فضایی که برای فعالیت های انجمن ها در دانشگاه ها ایجاد شده تسهیلات و ظرفیت هایی را فراهم کنیم که بخش کانون های فرهنگی دانشگاه ها را نیز فعال تر کنیم.
وی با تاکید بر نقش مهم کانون های فرهنگی در پیشبرد اهداف فرهنگی دانشگاه ها، ادامه داد: معتقدیم یکی از راه هایی که می تواند به بازخوانی مسائلی که در بخش های فرهنگی و اجتماعی در جامعه پرداخت کانون های فرهنگی است.
تاکید مدیریت دانشگاه حکیم سبزواری بر کیفیت آموزش، پژوهش و اخلاق حرفه ای/رسالت مهم دانشگاه ها، تاثیرگذاری در امور فرهنگی و اجتماعی جامعه است
رئیس دانشگاه حکیم سبزوای نیز در این نشست گفت: تاکید اصلی ما در دانشگاه بر کیفیت آموزش، پژوهش و توجه به اخلاق حرفه ای است.
دکتر مولوی با اشاره به اینکه دانشگاه حکیم سبزواری دومین دانشگاه بزرگ و برخوردارخراسان رضوی است، عنوان داشت: خوشبختانه در رتبه بندی های جهانی در جایگاه خوبی قرار داریم و هم اکنون در رتبهبندی سایمگو دوشادوش دانشگاه هایی همچون گیلان، سیستان و بلوچستان و اراک در رتبه ۶۴۰ جهانی قرار داریم.
وی با اشاره به اینکه رویکرد دانشگاه حکیم سبزواری تاثیرگذاری در جامعه است، خاطرنشان کرد:معتقدیم تاثیرگذاری در امور فرهنگی و اجتماعی جامعه از جمله رسالت های مهم دانشگاه ها است.
وی با تاکید بر اینکه اثرگذاری دانشگاه از سطح منطقه ای فراتر رفته و به اثرگذاری ملی و فراملی رسیده است، خاطر نشان کرد: امیدواریم با تلاش و همت مضاعف این تاثیرگذاری بیش از پیش شکوفا شود
وی ادامه داد: در کنار این موارد انجام فعالیت های علمی، پژوهشی و فرهنگی در دانشگاه را نیز که از جمله فعالیت ها و رسالت های حوزه معاونت پژوهشی و معاونت دانشجویی و فرهنگی و اجتماعی است، مدنظر داریم.
دکتر مولوی با اشاره به تحرک و پویایی دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری در برگزاری رویدادهای علمی و فرهنگی، یادآور شد: خوشبختانه از ابتدای سال جاری شاهد فعالیت های دانشجو محور بسیارخوبی بوده ایم که می توان از برگزاری رویداد تدکس، برگزاری جشنواره حرکت و جشنواره رویش به عنوان سه رویداد مهم و شاخص این فعالیت ها نام برد.
گفتنی است در این نشست بحث و تبادل نظر میان مسولان فرهنگی وزارت علوم و مسئولان و کارشناسان حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صورت گرفت، همچنین مسول شورای دبیران کانون های فرهنگی و دبیر مجمع انجمن های علمی دانشگاه نیز در این نشست در سخنانی ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های خود در خصوص مسائل و مشکلات پیش روی فعالیت های دانشجویی و لزوم حمایت و همراهی بیشتر حوزه فرهنگی وزارت از فعالیت های دانشجو محور اظهاراتی را بیان داشتند.
همچنین در خاتمه این نشست از دو اپلیکیشن هم دانشگاهی و راه بازه طراحی شده توسط انجمن های علمی دانشگاه حکیم سبزواری رونمایی شد.
عکسها: پوریا پژند بیرجندی
[foogallery id=”3555833″]