دکتر ایلدر آبادی، عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری موفق به طراحی و ساخت دستگاه پالس اکسیمتر (Pulse Oximeter) برای پایش وضعیت سلامت افراد بویژه مبتلایان به ویروس کرونا شد.

دکتر رحیم ایلدرآبادی در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه گفت: این دستگاه با توجه به اعلام نیاز بیمارستان واسعی سبزوار جهت استفاده در بخش بیماران مبتلا به کرونا ساخته و به این بیمارستان اهدا شد.

عضو هیات علمی گروه برق دانشگاه حکیم سبزواری افزود: پالس اکسیمتر یا اکسیژن‌سنج خون وسیله‌ای است که با کمک آن می‌توان میزان درصد اشباع اکسیژن خون سرخرگ انسان را اندازه‌گیری کرد.

وی افزود: با استفاده از داده‌های دریافتی از این دستگاه اطلاعات مفیدی از ضربان قلب و درصد اکسیژن اشباع خون افراد بدست می آید که این داده‌ها و روند تغییرات آن می‌تواند تفاسیر مختلفی از وضعیت سلامت فرد به پزشک ارائه دهد.

دکتر ایلدر آبادی با اعلام اینکه این دستگاه توسط محققان دانشگاه با قیمت تمام شده بسیار کمتری نسبت به نمونه های موجود در بازار ساخته شده است خاطرنشان کرد: زمینه جهت تولید انبوه این دستگاه در دانشگاه فراهم است.