میزبان نشست تخصصی ” بررسی عوامل مؤثر در بحران آب و راهکارهای مقابله با آن” در دانشگاه حکیم سبزواری برگزار می شود.
دکتر زهرا قلیچی پور عضو هیات علمی گروه تکنولوژی محیط زیست دانشگاه حکیم سبزواری و دبیر این نشست در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه با اشاره به اینکه بحران آب و خشکسالی در ایران در حالی وارد جدی ترین مرحله ی خود شده است، گفت: هنوز بسیاری از مردم و مسئولین شدت آن را درک نکرده و باور ندارند و حجم انبوهی از اطلاعات مرتبط با فاجعه ی در حال وقوع و در مواردی رخ داده در بین مردم ،رسانه ها و مسئولین در حال تبادل است ولی آنچه در عمل مشاهده می شود ادامه ی روندی است که آغازگر و مسبب این بحران بوده است.
وی با تاکید بر اینکه خشکسالی و بارش کم در بخشهای وسیعی از ایران پدیده ی جدیدی نیس، افزود: آنچه این شرایط اقلیمی را تبدیل به یک بحران جدی کرده است شیوه ی تعامل مردم با منابع آبی است.صنعت و کشاورزی هردو بی توجه به شرایط محیطی به طور بی رویه و بر اساس الگوی ناپایدار رشد کرده اند.
دکتر قلیچی پور ادامه داد: همانطور که این معضل به تدریج پیش آمده،حل آن هم به سرعت ممکن نیست.یکی از بخشهای مهم مرتبط با بحران آب بخش کشاورزی است.بخشی که هم در بروز این بحران بسیار مؤثر بوده و هم از آن بیشترین تأثیر را می پذیرد.
وی عنوان داشت: بحران آب فقط یک پدیده ی طبیعی نیست بلکه یک موضوع اجتماعی به شمار می رود که بروز،تبعات و چاره جویی در مورد آن ریشه در جامعه دارد.راهکارهایی که برای مهار این بحران مطرح می شود از قبیل تغییر الگوی کشت،جایگزینی محصولات با نیاز آبی کم و سازگار به خشکی با محصولات پر مصرف فعلی،خاموشی دوره ای چاههای آب،احیای قناتها و اجرای طرح های آبخوان داری برای موفقیت نیاز به پذیرش از سوی کشاورزان و روستاییان دارند
دبیر نشست تخصصی ” بررسی عوامل مؤثر در بحران آب و راهکارهای مقابله با آن” افزود: جهت بستر سازی برای این پذیرش عمومی باید بین متخصصین و مسئولین مطلع از یکسو و کشاورزان از سوی دیگر یک رابطه ی مبتنی بر تفاهم و درک دو سویه شکل بگیرد و در جریان این رابطه اطلاعات و راهکارهای لازم تبادل یابند.
عضو هیات علمی دانشگاه حکیم  عنوان داشت: دانشگاه حکیم سبزواری به عنوان بزرگترین مرکز دانشگاهی منطقه و در راستای رسالت به کار گیری علم در جهت حل مشکلات جامعه باید به این موضوع مهم و حیاتی ورود فعال پیدا کند.به عنوان اولین مرحله از این ورود، این نشست هم اندیشی ،به همت دانشکده جغرافیا و علوم محیطی و گروه محیط زیست ، با حضور متخصصین طراز اول منطقه ای ،مسئولین شهرستان و نمایندگان کشاورزان منطقه برگزار می شود.در مورد بحران آب تعداد بیشماری همایش و نشست برگزار شده است که در غالب آنها یکی از اصلی ترین ارکان حل این بحران یعنی کشاورزان غایب بوده اند.
دکتر قلیچی پور با اشاره به اینکه مخاطبین این نشست جمع بزرگی از کشاورزان پیشرو و تأثیر گذار سبزوار بزرگ و مسئولان منطقه ای مرتبط با مقوله بحران آب خواهند بود افزود: مخاطبیبن در طی آن می توانند راهکارهای پیشنهادی از سوی متخصصان را بشنوند و در مورد عملی بودن آنها در شرایط واقعی که خود در آن قرار دارند و مشکلات پیش رو نظر خود را اعلام نمایند.
وی ادامه داد: .برآیند این نشست می تواند تعیین کننده ی گامهای بعدی دانشگاه در این امر مهم و ملی باشد.
دکتر قلیچی پور با یاداوری این مهم که  در انتخاب سخنرانان سعی شده به تناسب عوامل مرتبط از تخصص های متنوع استفاده شود، خاطر نشان کرد:  در طی این نشست متخصصین و مسئولان استانی و منطقه ای در خصوص شرایط آبی موجود در ایران و منطقه، ریشه یابی بحران آب موجود،راهکارهای فنی و تخصصی برای مقابله با بحران،قوانین مرتبط با آب ،استفاده از سامانه های هشداری هواشناسی در کشاورزی و… سخن خواهند گفت و در انتها جلسه پرسش و پاسخ با کشاورزان برگزار خواهد شد.
گفتنی است این نشست  از ساعت ۸:۳۰ روز چهارشنبه ۳ خرداد در تالار استاد محمد تقی شریعتی دانشگاه حکیم سبزواری آغاز خواهد شد.

.