دستگاه پراش اشعه ایکس (XRD) آزمایشگاه مرکزی دانشگاه حکیم سبزواری به چرخه کار و خدمات دهی بازگشت.

به علت وجود تحریم و گران بودن بودن لوله های خاص دستگاه XRD، تا بحال این دستگاه ارزشمند غیرفعال بوده  و امکان خدمات دهی به متقاضیان و پژوهشگران را نداشت.

رئیس آزمایشگاه مرکزی، آقای دکتر حسن اله داغی با مشورت کمیته تخصصی آزمایشگاه مرکزی متشکل از منتخبین دانشکده ها  به این نتیجه رسیدند که پایه نگه دارنده دستگاه باید بومی سازی شود.

بنابر این آقای دکتر علیرضا حسینی نماینده دانشکده مهندسی در این کمیته قبول زحمت کردند و با دانش علمی و مهارت فنی داخلی موفق به طراحی و ساخت نگه دارنده استاندارد، حساس و ارزشمند برای جایگزینی روی دستگاه شدند. این دستگاه تکنولوژی بالا جزء معدود دستگاه های کشور است که با دقت بالا و در گستره زاویه­ ای ۲ تا ۱۲۸ درجه قادر به اندازه گیری طیف پراش اشعه ایکس نمونه های پودری است که کمک­های زیادی به شناخت علوم و فیزیک مواد می­کند. این دستگاه کاربردهای مستقیمی در رشته­های مواد، شیمی، فیزیک، زیست، عمران و محیط زیست دارد که کمک شایانی به محقیقین و صنعت­گران منطقه می­کند.