به همت کانون امید و انجمن علوم تربیتی دانشگاه حکیم سبزواری با مشارکت بهزیستی سبزوار دومین همایش دانشجویان‌ دارای معلولیت شهرستان سبزوار با حضور مسئولین شهری و دانشگاه و دانشجویان در دانشگاه حکیم سبزواری برگزار شد.

رئیس اداره بهزیستی سبزوار در این همایش گفت: از ابتدای امسال تاکنون، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار برای اشتغالزایی معلولان این شهرستان اختصاص یافت که برای حدود ۹۰ نفر از افراد دارای معلولیت شغل ایجاد شده است.

مرضیه کسرایی‌فر با بیان اینکه در حال حاضر، حدود ۱۰۰ دانشجوی معلول در دانشگاه‌های سبزوار مشغول به‌تحصیل هستند که زیرپوشش خدمات بهزیستی قرار دارند، افزود: ۱۸۰ خانوار دارای دو معلول به‌بالا در سبزوار زیرپوشش خدمات بهزیستی هستند که از این تعداد بخش زیادی از این خانوارها نیاز به‌مسکن دارند.

وی با تاکید بر لزوم توجه مسؤولان به‌مناسب‌سازی معابر و نهادهای سطح شهر، بیان کرد: به‌صورت میانگین ۳۰ درصد مکان‌های عمومی برای افراد دارای معلولیت مناسب‌سازی شده و حدود ۸۰ درصد معابر شهری سبزوار طی چند سال اخیر برای عبور افراد دارای معلولیت مناسب‌سازی شده است.

رئیس اداره بهزیستی سبزوار ادامه داد: اشتغالزایی افراد دارای معلولیت در بخش‌های خدماتی، کشاورزی و دامپروری بوده است.

وی با اشاره به‌رونمایی از کتاب اشعار جشنواره ملی شعر به‌توان آسمان ویژه معلولان سطح کشور، گفت: این جشنواره ملی در سال گذشته به‌میزبانی سبزوار برگزار شد که تعداد زیادی از شاعران دارای معلولیت در سطح کشور اشعار خود را به‌دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.

کسرایی‌فر با اشاره به‌برگزاری دومین همایش دانشجویان معلول سبزوار، افزود: هدف ما از این برگزاری این همایش آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی عموم درخصوص توانمندی‌های افراد دارای معلولیت در حوزه‌های علمی، فرهنگی و ورزشی است.

وی بیان کرد: با برگزاری این همایش نیازمندی‌های افراد دارای معلولیت به‌گوش مسؤولان شهرستان سبزوار می‌رسد.

رئیس اداره بهزیستی سبزوار با بیان اینکه با بهره‌مندی یک هزار و ۵۰۰ معلول در نوبت دریافت مستمری، تعداد معلولان زیرپوشش بهزیستی در سبزوار امسال به‌دو برابر افزایش یافته است، تصریح کرد: ۶ هزار و ۴۰۳ معلول زیرپوشش اداره بهزیستی سبزوار هستند که ۳ هزار نفر آنها مستمری ماهیانه دریافت می‌کنند.

کسرایی‌فر تاکید کرد: ماهیانه ۳۵۰ میلیون تومان مستمری به‌معلولان زیرپوشش بهزیستی سبزوار پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: از این تعداد معلول زیرپوشش خدمات بهزیستی، ۲۰۰ خانوار دارای دو معلول به بالا هستند.

رئیس اداره بهزیستی سبزوار یکی از مهم‌ترین اولویت‌های این نهاد را تامین مسکن برای معلولان دانست و گفت: در حال حاضر، ۲۰ واحد مسکونی با پیشرفت اجرای بالای ۸۰ درصد در دست ساخت است.

کسرایی‌فر یادآور شد: چهار مرکز توانبخشی شبانه‌روزی سالمندان، مرکز نگهداری معلولان ذهنی دختران بالای ۱۴ سال، مرکز نگهداری بیماران اعصاب و روان، ۹ مرکز توانبخشی روزانه و چهار سمن معلولان زیر نظارت بهزیستی به‌جامعه معلولان در سبزوار خدمات می دهند.

رئیس دانشگاه حکیم سبزواری نیز در این همایش گفت: معتقد هستم گاهی معلولیت‌ها ممکن است، بخش‌های دیگر توانمندی بیشتری افراد به‌دلیل پوشش معلولیت داشته باشند و سبب می‌شود که برخی از افراد دارای معلولیت از افراد عادی توانمندتر باشند.

علی اصغر مولوی افزود: قبل از اینکه بخواهیم افراد را دسته‌بندی کنیم، همه افراد در زندگی اجتماعی باید به‌یک دیگر کمک کنند.

وی ادامه داد: مسؤولان در گذشته به‌افراد دارای معلولیت کمتر کمک می‌کردند، ولی دسترسی‌های افراد دارای معلولیت به‌مکان ها باید تسهیل یابد.

رئیس دانشگاه حکیم سبزواری بیان کرد: این معلولیت‌ها برای افراد دارای معلولیت نباید به‌هیچ عنوان محدودیت باشد، بلکه باید شرایط حضور آنها در اجتماع فراهم شود.

[foogallery id=”4159727″]