دکتر حدادنیا در جمع اصحاب رسانه: قیام شیعی نهضت سربداران، قابلیت درج در کتب درسی دانش آموزان را دارد

کنفرانس خبری کنگره بین المللی سربداران صبح روز دوشنبه ۱۵ دیماه، با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه در دانشگاه برگزار شد.

دبیر کنگره بین المللی سربداران با اشاره به جایگاه و خاستگاه قیام سربداران در تاریخ تشیع، از این کنگره به عنوان تنها کنگره ای یاد کرد که می تواند به معنای واقعی در تقویم برنامه های اجرایی شهرستان سبزوار به صورت ممتاز و هماهنگ با استانداردهای بین المللی برگزار شود.

دکتر جواد حدادنیا در جمع اصحاب رسانه، دلیل برگزیدن نام کنگره برای این فعالیت علمی، فرهنگی را، قرار گرفتن چندین همایش علمی – پژوهشی و هنری در دل آن دانست و افزود:

.

” با توجه به اینکه از دانشگاه همواره انتظار می رود مبنای علمی و مستدل برای هر برنامه ای ارائه نماید، برای ریشه یابی و تعیین دقیق زمان قیام سربداران، با ایجاد کارگروه های تخصصی از جمله در ابعاد تاریخی قیام مزبور، سعی شده است زمان دقیق این قیام که هم اکنون مقارن با هفتصدمین سالگرد آن هستیم، از طرف متخصصان امر ارائه شود و در این راه هر بخش به صورت مجزا و تخصصی با کارگروه هایی متشکل از اعضای هیأت علمی و متولیان امر، در حال جمع آوری و تکمیل برنامه های این کنگره هستند.”

رئیس دانشگاه با ابراز تأسف از عدم درج قیام سربدارن به عنوان مهمترین قیام شیعی در تاریخ کشور در کتب درسی دانش آموزان گفت:

” از آنجایی که حکومت سربداران در تاریخ ایران اسلامی و در تاریخ شیعه کم نظیر است، متأسفانه آنطور که بایسته و شایسته آن است، نتوانسته در میان مردم به شناخت کامل برسد که این امر جای تاسف دارد چرا که سبزوار جزو اولین شهرهای کشور در پذیرش مکتب تشیع، به شمار می رود و یکی از خواسته های مهم شورای سیاستگذاری کنگره، قرار گرفتن این تاریخ مهم در سر فصل درسی دانش آموزان می باشد.”

.

وی در ادامه از تدوین کتابی با عنوان “سربداران” خبر داد و گفت:

” اگر چه تنها تدوین این کتاب نمی تواند خواسته های ما را در شناخت تاریخ این شهر برآورده کند و باید مطالباتی به منظور قرار دادن سربداران در کتب درسی انجام پذیرد تا زیر ساخت های این شهرستان به چشم آید، لیکن به همت دیگر مسئولین و مردم فرهنگ دوست و متدین سبزوار، خواستار مطالبات گسترده تری از این کنگره باید باشیم که یکی از مهمترین اهداف آن، ایجاد زیرساخت های فرهنگی و  افزایش و توسعه  ظرفیت های شهرستان سبزوار است که به تبع برگزاری این کنگره بایستی به دیگر زیرساخت های توسعه شهری توجه شود تا بتوانیم به صورت خودکار، به سمت پیشرفت منطقه حرکت کنیم و امیدواریم این کنگره بتواند مبدأ بسیاری از فعالیت های آتی ما در ابعاد علمی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی در جهت توسعه شهرستان باشد.”

دکتر حدادنیا در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر مقدار بودجه اختصاص یافته برای برگرازی این کنگره گفت:

” قدر مسلم برگزاری چنین کنگره ای در سطح بین المللی و با این گستره ی فعالیتی، هزینه ای درخور را می طلبد که مبلغ پیشنهادی در اولین جلسه شورای سیاست گذاری از سوی دانشگاه حکیم به عنوان مجری برگزاری کنگره، ۳ میلیارد تومان می باشد که با تلاش نمایندگان محترم مجلس و مسئولین شهرستان تا حدی این امر محقق شده و امیدواریم با توجه به تأمین و اختصاص ردیف بودجه سال ۹۴ در مجلس شورای اسلامی، این مبلغ پیشنهادی برای کنگره، از سوی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس کنگره، جذب شود.

.

وی در پاسخ به کم بودن زمان تحویل مقالات علمی، مهلت این بخش را مطابق با استانداردهای جهانی عنوان کرد و گفت:

” با توجه به اینکه کنگره بین المللی قیام سربداران در خردادماه ۹۴ برگزار خواهد شد، طبق استانداردهای جهانی ۴ ماه قبل از برگزاری هر کنگره ای در بخش پژوهشی اطلاع رسانی می شود که این امر صورت گرفته است و در بحث زمان مشکلی وجود ندارد.”

رئیس دانشگاه حکیم سبزواری، علاوه بر مباحث علمی کنگره به بخش های فرهنگی و هنری نیز اشاره کرد و افزود:

” جشنواره آیین و هنر توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با محوریت اداره ارشاد و شهرداری سبزوار به اجرای مراسم آیینی، هنری و سنتی تحت عنوان کمیته فرهنگ و هنر خواهند پرداخت.

دبیر کنگره بین المللی سربداران در پایان از عموم مسئولان و مدیران نهادها و سازمان های شهرستان و نیز خبرنگاران و اصحاب رسانه درخواست کرد که گستره این کنگره را در سطح عمومی شهرستان بسط دهند و با یکدلی و هماهنگی در هر چه بهتر برگزار شدن کنگره و به تبع آن رشد و توسعه پایدار سبزوار، تلاش نمایند.

.

دکتر علی اصغر مولوی، دبیر کمیته علمی کنگره نیز با اشاره به رونمایی سایت کنگره سربداران به نشانی اینترنتی sarbedaran.hsu.ac.ir ، از ابتدای دیماه سال جاری، افزود:

” این سایت به یاری خدای متعال تا چند روز آینده به زبان های عربی و انگلیسی نیز ترجمه و بروزرسانی خواهد شد.”