درباره دانشگاه

سبزوار کهن، مهد دانش و فرهنگ، شهری است که در سایه هشتمین امام مهربانی و رافت، نامش یادآور نام فیلسوفان، ادیبان و بزرگانی همچون حاج ملاهادی سبزواری، ابوالفضل بیهقی و دکتر شریعتی است. قرار گرفتن این پهنه در مسیر جاده ابریشم سبب گشته است این شهر از دیرباز جولانگاه شکوه، عظمت، تمدن و فرهنگ باشد.

دانشگاه حکیم سبزواری به عنوان قطب علمی و دومین دانشگاه بزرگ و جامع شمال شرق کشور دستاوردی از هزاران دستاوردهای سترگ انقلاب اسلامی است که بر شاخسار درخت تناور علم و دانش دیار سربداران به بار نشست.

اولین گام های ایجاد این دانشگاه پرافتخار، در سال های ابتدایی دهه ۶۰ برداشته شد و این مرکز علمی به صورت رسمی در مهرماه سال ۱۳۶۶  تأسیس و فعالیت آموزشی خود را با پذیرش حدود ۱۷۰ دانشجو، در چهار رشته دبیری الهیات، دبیری زبان و ادبیات فارسی، دبیری زبان و ادبیات عرب و دبیری ریاضی در مقطع کارشناسی آغاز نمود.

فضاهای آموزشی، کمک آموزشی، رفاهی– فرهنگی، خوابگاهی و ورزشی این دانشگاه، در حدود یکصد هزار متر مربع است که در سایت اصلی و در مساحتی قریب به ۲۱۰ هکتار بنا شده است.

این دانشگاه در حال حاضر بالغ بر ۳۰۰ عضو هیأت علمی،  حدود ۱۰ هزار دانشجو و افزون بر یکصد و سی رشته و گرایش تحصیلی فعال در مقاطع ‏کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دارد.

۱۰ دانشکده و یک پردیس در دل دانشگاه حکیم سبزواری جای گرفته اند که عبارتند از:

علوم انسانی، الهیات و معارف اسلامی، جغرافیا و علوم محیطی، ریاضی و علوم کامپیوتر، معماری و شهرسازی، علوم پایه، فنی و مهندسی، مهندسی برق و کامپیوتر، علوم ورزشی، مهندسی نفت و پتروشیمی و پردیس فناوری های نوین

از ویژگی های بارز دانشگاه حکیم سبزواری می توان به حضور این دانشگاه در جمع دانشگاه های برتر جهان در رتبه بندی بین المللی تایمز و قرار گرفتن در میان. دانشگاه های جوان دنیا در این رتبه بندی ، قرارگرفتن در فهرست دانشگاه های پر استناد برتر دنیا (ESI) ، حضور در رتبه‌بندی بین المللی نیچر ایندکس، قرارگرفتن اعضای هیأت علمی و دانش آموختگان دانشگاه در فهرست دانشمندان دو درصد و یک درصد برتر جهان، کیفیت بالای تولیدات علمی و توسعۀ تحصیلات تکمیلی، کسب رتبه های تک رقمی آزمون ارشد و دکتری و کسب عنوان دانشگاه برتر کشور در حوزه فعالیت های علمی دانشجویی اشاره کرد.

در عرصه دیپلماسی علمی، دانشگاه حکیم سبزواری، همکاری های بین المللی گسترده ای با دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی سراسر جهان دارد که این تعاملات به امضای تفاهم‌نامه با دانشگا ه های برجسته ای همچون دانشگاه پاریس ۱۳ و  لیون فرانسه، دانشگاه تورین و ساساری ایتالیا، دانشگاه ITMO و دانشگاه دولتی روسیه و دانشگاه صلاح الدین عراق منجر شده است.

این دانشگاه به عنوان دومین دانشگاه کشور دارای پردیس علم و فناوری است، همچنین دانشگاه حکیم سبزواری با دارا بودن مرکز رشد واحدهای فناور و مرکز کارآفرینی و نوآوری پیشرفت خوبی در زمینۀ جذب دانشجویان، اساتید و نخبگان صاحب طرح و ایده های فناورانه داشته است.

این قطب علمی شمال شرق کشور در راستای رسیدن به اهداف دانشگاه های نسل سوم؛ تولید و گسترش دانش و فناوری های نوین را در جهت نیل به مرجعیت علمی، توسعه پایدار، دانش محور و ثروت آفرین، همراه با افزایش همکاری های علمی و بین المللی، سرلوحه خود قرار داده و متعهد به پاسخ گویی به نیازهای جامعه، مبتنی بر فرهنگ اسلامی_ایرانی می باشد.

سرود دانشگاه (جهت مشاهده کلیک کنید)

تورمجازی دانشگاه(جهت مشاهده کلیک کنید)

کلیپ رسمی دانشگاه حکیم سبزواری (ورژن فارسی)( جهت مشاهده کلیک کنید)

کلیپ رسمی دانشگاه حکیم سبزواری( ورژن عربی) جهت مشاهده کلیک کنید